Zamówienia publiczne
23.11.2011 - Ogłoszenie powiązane: Ogłoszenie nr 382546-2011 z dnia 2011-11-17 r. >>>
Ogłoszenie powiązane:
Ogłoszenie nr 382546-2011 z dnia 2011-11-17 r.
Ogłoszenie o zamówieniu - Brzeziny
1) Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół z terenu gminy Brzeziny w dni nauki szkolnej, realizowane w ramach Programu Rządowego...
Termin składania ofert: 2011-11-29
Numer ogłoszenia: 392832 - 2011; data zamieszczenia: 23.11.2011
OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA
Ogłoszenie dotyczy: Ogłoszenia o zamówieniu.
Informacje o zmienianym ogłoszeniu: 382546 - 2011 data 17.11.2011 r.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Brzezinach, ul. 1000-lecia 8, 62-874 Brzeziny, woj. wielkopolskie, tel. 062 7698775, fax. 062 7698062.
SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU
II.1) Tekst, który należy zmienić:
- Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst: II.1.3.).
- W ogłoszeniu jest: 1) Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół z terenu gminy Brzeziny w dni nauki szkolnej, realizowane w ramach Programu Rządowego Pomoc państwa w zakresie dożywiania; tzn.: a) przygotowanie i dostarczenie drugiego dania do Szkoły Podstawowej i Publicznego Przedszkola w Brzezinach, Gimnazjum w Brzezinach, Szkoły Podstawowej w Aleksandrii, Szkoły Podstawowej w Czempiszu, Szkoły Podstawowej w Dzięciołach oraz Szkoły Podstawowej w Sobiesękach, gdzie porcja obiadowa musi spełniać następujące wymogi dotyczące wielkości i składu posiłków: - ziemniaki, ryż, kasza, kluski etc.- nie mniej niż 150g, - mięso- nie mniej niż 100g, - warzywa- nie mniej niż 100g, - gotowane jarzyny- nie mniej niż 120g. Obiad musi składać się z wybranych produktów wyszczególnionych powyżej. Posiłki muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych z aktualną datą ważności. Jeden raz w tygodniu może wystąpić danie bezmięsne, zastąpione innym produktem. Posiłek należy zabezpieczyć przed dwoma najważniejszymi zagrożeniami, a mianowicie zanieczyszczeniami mogącymi przedostać się z otoczenia i utratą odpowiedniej temperatury podczas transportu. Dlatego należy zapewnić im zarówno odpowiednie pojemniki do przewożenia jak i właściwe środki transportu. Transportowany obiad musi być umieszczony w opakowaniach jednostkowych tj. jednorazowych pojemnikach z tworzywa sztucznego. Ciepły posiłek typu: ziemniaki, ryż, mięso, sos, itp. i zimne przystawki: surówka, mizeria, buraczki itp. muszą być zapakowane oddzielnie, ze względu na zachowanie odpowiedniej temperatury danego produktu wchodzącego w skład obiadu. Posiłki należy dostarczyć najpóźniej do godziny 1200, po uprzednim ustaleniu godzin przywozów w danej szkole. Wykonawca musi zachować wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji i odpowiada za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie przedkładał zamawiającemu jadłospis z pięciodniowym wyprzedzeniem. Faktyczna liczba posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci, które objęte zostaną programem dożywiania. Wielkość ta nie jest stała i może ulegać zmianom w trakcie realizacji Szacunkowa liczba uczniów objętych programem dożywiania wynosi 110.
- W ogłoszeniu powinno być: 1) Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków do szkół z terenu gminy Brzeziny w dni nauki szkolnej, realizowane w ramach Programu Rządowego Pomoc państwa w zakresie dożywiania; tzn.: a) przygotowanie i dostarczenie drugiego dania do Szkoły Podstawowej i Publicznego Przedszkola w Brzezinach, Gimnazjum w Brzezinach, Szkoły Podstawowej w Aleksandrii, Szkoły Podstawowej w Czempiszu, Szkoły Podstawowej w Dzięciołach oraz Szkoły Podstawowej w Sobiesękach, gdzie porcja obiadowa musi spełniać następujące wymogi dotyczące wielkości i składu posiłków: - ziemniaki, ryż, kasza, kluski etc.- nie mniej niż 150g, - mięso- nie mniej niż 100g, - warzywa- nie mniej niż 100g, - gotowane jarzyny- nie mniej niż 120g. Obiad musi składać się z wybranych produktów wyszczególnionych powyżej. Posiłki muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych z aktualną datą ważności. Jeden raz w tygodniu może wystąpić danie bezmięsne, zastąpione innym produktem. Posiłek należy zabezpieczyć przed dwoma najważniejszymi zagrożeniami, a mianowicie zanieczyszczeniami mogącymi przedostać się z otoczenia i utratą odpowiedniej temperatury podczas transportu. Dlatego należy zapewnić im zarówno odpowiednie pojemniki do przewożenia jak i właściwe środki transportu. Transportowany obiad musi być umieszczony w opakowaniach jednostkowych tj. jednorazowych pojemnikach z tworzywa sztucznego. Ciepły posiłek typu: ziemniaki, ryż, mięso, sos, itp. i zimne przystawki: surówka, mizeria, buraczki itp. muszą być zapakowane oddzielnie, ze względu na zachowanie odpowiedniej temperatury danego produktu wchodzącego w skład obiadu. Gorące drugie danie: +63º C (+- 3º C), potrawy serwowane na zimno:+ 4º C. Posiłki należy dostarczyć najpóźniej do godziny 1200, po uprzednim ustaleniu godzin przywozów w danej szkole. Wykonawca musi zachować wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji i odpowiada za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie przedkładał zamawiającemu jadłospis z pięciodniowym wyprzedzeniem. Faktyczna liczba posiłków uzależniona będzie od liczby dzieci, które objęte zostaną programem dożywiania. Wielkość ta nie jest stała i może ulegać zmianom w trakcie realizacji Szacunkowa liczba uczniów objętych programem dożywiania wynosi 110.
II.2) Tekst, który należy dodać:
- Miejsce, w którym należy dodać tekst: II.1.3).
- Tekst, który należy dodać w ogłoszeniu: Gorące drugie danie: +63º C (+- 3º C), potrawy serwowane na zimno:+ 4º C..
Lista wiadomości